De checklist voor het kopen van gebruikte auto’s

De checklist voor het kopen van gebruikte auto’s

U wilt niet van de weg rijden met een gebruikte auto die u geld kost om te repareren. Laat altijd een professionele monteur uw auto volledig inspecteren voordat u een lening of koopovereenkomst ondertekent, en houd bij het zoeken naar problemen rekening met het volgende:

  • Alles klinkt goed tijdens uw proefrit
  • De remmen en autobesturingen werken goed
  • Er is geen teken van schade
  • De bekleding is in goede staat

U moet er ook voor zorgen dat de verkoper deze documenten bij de hand heeft:

  • Eigendomsoverdracht papierwerk
  • Registratiepapieren
  • VIN-nummers en autogeschiedenisrapport
  • Waar vind ik een gebruikte auto?

Wat is mijn auto nu waard?

Je hebt opties bij het zoeken naar een gebruikte auto.

Online dealers. Op deze websites vindt u zowel erkende dealers als particuliere verkopers die zich voornamelijk richten op de verkoop van gebruikte auto’s – met foto’s en informatie over de autogeschiedenis.

Handelaren in gebruikte auto’s. Bij een dealer krijgt uw verkoper een licentie en wordt de auto vaak verkocht met een garantie en een gratis voertuiggeschiedenisrapport.

Handelsforums. Er zijn fora waar mensen verkoop auto online. Voer gewoon een voertuiggeschiedeniscontrole uit en neem een vriend mee als u een verkoper ontmoet.

Advertenties. Mensen gebruiken de krant nog steeds om hun auto te verkopen of te verhandelen. Er zijn ook speciale websites zoals Craigslist en eBay waar u een gebruikte auto in uw omgeving kunt vinden. Maar aangezien u met een particuliere verkoper te maken heeft, moet u voorzichtig zijn en een voertuig inspecteren voordat u het koopt.

Vorige verhuur. Veel verhuurbedrijven verkopen hun auto’s zodra het nieuwe modeljaar is uitgebracht. U kunt profiteren van een nieuwere gebruikte auto die regelmatig is onderhouden, maar deze heeft mogelijk meer kilometers en algemene schade dan andere, vergelijkbare gebruikte auto’s.

Voormalige huurovereenkomsten. Ook wel bekend als een off-lease-auto, dit zijn meestal het beste na een gecertificeerde gebruikte auto (CPO) . Hiermee kunt u een nieuwere auto kopen voor een fractie van de nieuwprijs, terwijl u weet dat uw auto regelmatig is onderhouden en slechts een paar duizend kilometer heeft gereden. Als u op zoek bent naar een gebruikte luxe auto , is dit meestal de beste deal.